Moving images in eeschema on OS X uses wrong position and shows image flipped

Bug #1529163 reported by Nick Winters on 2015-12-25
16
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
KiCad
Undecided
Unassigned

Bug Description

Put your cursor over the image in the attached schematic, press M.

While dragging the preview of where the image will end up appears flipped vertically along the center of the window. The image appears flipped, and doesn't follow under the cursor, but under a point flipped vertically from where the cursor is. When the image is placed (when you click) it is correctly placed where your cursor is.

https://youtu.be/GXrI2r7-lwM

This doesn't seem to be specific to this particular image, but probably is OS X specific.

Application: eeschema
Version: 4.0.0-stable release build
wxWidgets: Version 3.0.2 (debug,UTF-8,compiler with C++ ABI 1002,GCC 4.2.1,STL containers,compatible with 2.8)
Platform: Mac OS X (Darwin 15.2.0 x86_64), 64 bit, Little endian, wxMac
Boost version: 1.54.0
         USE_WX_GRAPHICS_CONTEXT=OFF
         USE_WX_OVERLAY=ON
         KICAD_SCRIPTING=ON
         KICAD_SCRIPTING_MODULES=ON
         KICAD_SCRIPTING_WXPYTHON=ON
         USE_FP_LIB_TABLE=HARD_CODED_ON
         BUILD_GITHUB_PLUGIN=ON

I've also verified this happens in the following bzr revision:
Application: eeschema
Version: (2015-12-22 BZR 6403)-product debug build
wxWidgets: Version 3.0.2 (debug,UTF-8,compiler with C++ ABI 1002,GCC 4.2.1,STL containers,compatible with 2.8)
Platform: Mac OS X (Darwin 15.2.0 x86_64), 64 bit, Little endian, wxMac
Boost version: 1.54.0
libcurl version: 7.46.0 (with SSL - OpenSSL/1.0.2e)
         USE_WX_GRAPHICS_CONTEXT=OFF
         USE_WX_OVERLAY=ON
         KICAD_SCRIPTING=ON
         KICAD_SCRIPTING_MODULES=ON
         KICAD_SCRIPTING_WXPYTHON=ON
         USE_FP_LIB_TABLE=HARD_CODED_ON
         BUILD_GITHUB_PLUGIN=ON

I've compiled this with wxPython 3.0.2

Tags: osx Edit Tag help

Related branches

Nick Winters (nwinters3000) wrote :
Nick Winters (nwinters3000) wrote :

nickoe in freenode #kicad asked me to try on an official nightly build. I'm seeing the same behavior

I downloaded kicad from here: http://downloads.kicad-pcb.org/osx/nightly/kicad-r6403.20151224-033638.dmg

Application: eeschema
Version: (2015-12-22 BZR 6403)-product release build
wxWidgets: Version 3.0.2 (debug,UTF-8,compiler with C++ ABI 1002,GCC 4.2.1,STL containers,compatible with 2.8)
Platform: Mac OS X (Darwin 15.2.0 x86_64), 64 bit, Little endian, wxMac
Boost version: 1.57.0
libcurl version: 7.43.0 (with SSL - SecureTransport)
         USE_WX_GRAPHICS_CONTEXT=OFF
         USE_WX_OVERLAY=ON
         KICAD_SCRIPTING=ON
         KICAD_SCRIPTING_MODULES=ON
         KICAD_SCRIPTING_WXPYTHON=ON
         USE_FP_LIB_TABLE=HARD_CODED_ON
         BUILD_GITHUB_PLUGIN=ON

Simon Wells (xzcvczx) on 2015-12-27
Changed in kicad:
status: New → Confirmed
Nick Østergaard (nickoe) wrote :

I can confirm that this does not happen on archlinux either. So far only an OSX issue.

Simon Wells (xzcvczx) wrote :

commited in 6813

Changed in kicad:
status: Confirmed → Fix Committed
Changed in kicad:
status: Fix Committed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers