Container on sshprovided machine: incorrect DNS

Bug #1821714 reported by Peter Sabaini on 2019-03-26
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
juju
Medium
Unassigned

Bug Description

I've added a physical node via juju add-machine ssh:...

When building a container on this machine I'm getting issues with DNS resolution there, because resolv.conf gets populated with the hosts DNS entries first, and maas-dns only afterwards. Therefore resolving Maas provisioned machines fails.

The log also warns about this, from the machine log:

2019-03-25 20:43:43 WARNING juju.provisioner broker.go:107 no name servers supplied by provider, using host's name servers.
2019-03-25 20:43:43 WARNING juju.provisioner broker.go:107 no search domains supplied by provider, using host's search domains.
2019-03-25 20:43:43 WARNING juju.provisioner broker.go:115 incomplete DNS config found, discovering host's DNS config
2019-03-25 20:43:52 WARNING juju.provisioner broker.go:107 no name servers supplied by provider, using host's name servers.
2019-03-25 20:43:52 WARNING juju.provisioner broker.go:107 no search domains supplied by provider, using host's search domains.
2019-03-25 20:43:52 WARNING juju.provisioner broker.go:115 incomplete DNS config found, discovering host's DNS config

Bug #1819171 possibly related

Version info:
juju 2.5.3
Maas 2.3.5 / xenial

Richard Harding (rharding) wrote :

Can you describe the situation with the manual machine. The code expects that if MAAS is the provider that the host machine is aware/using the MAAS dns and so the manual machine process messes up that logic. As a work around you'll have to have the manually added machine to the model have the DNS you are looking for.

Changed in juju:
status: New → Triaged
importance: Undecided → Medium
Peter Sabaini (peter-sabaini) wrote :

Just to confirm, the manually provisioned machine indeed doesn't/didn't have the maas-dns set up, it's actually the bootstrap machine hosting maas-dns itself. Pointing the bootstrap machine to maas-dns works fine.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers