Transforming object doesn't snap to path with 'Only snap the node closest to the pointer' active

Bug #816044 reported by Vladimir Savic on 2011-07-25
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Inkscape
Medium
Diederik van Lierop

Bug Description

Draw two lines at 0 and 90 degrees orientation (normals) forming a simplified cross shape. Try resizing the one at 90deg vertically. Observe how snapping never occurs.

Situation similar to this is demonstrated in attached video.

su_v (suv-lp) on 2011-07-25
tags: added: snapping

Missing informations:
Ubuntu Linux 11.04 with self compiled pixman/cairo.
Inkscape at revision: Inkscape 0.48+devel r10503 custom

su_v (suv-lp) wrote :

Not reproduced with Inkscape 0.48.1 and 0.48+devel r10503 using default prefs
Reproduced with 0.48+devel r10503 using the snap preference
  [x] 'Only snap the node closest to the pointer'

-> regression

(tested on Mac OS X 10.5.8 (i386))

Changed in inkscape:
importance: Undecided → Medium
status: New → Confirmed
tags: added: regression
su_v (suv-lp) on 2011-07-27
summary: - Transforming object doesn't snap to path
+ Transforming object doesn't snap to path with 'Only snap the node
+ closest to the pointer' active
su_v (suv-lp) wrote :

@Diederik - could you take a look at this regression?

Changed in inkscape:
assignee: nobody → Diederik van Lierop (mail-diedenrezi)

This has been fixed I think, somewhere in my recent snapping code refactoring efforts. At least I haven't been able to reproduce it. Please test a recent revision, e.g. >= 10569.

Please note that the usage of the snap buttons has been changed slightly though. First we had a group master button, which represented the snap sources, and a number of slave buttons that represented the snap targets. From now on all slave buttons represent both the snap sources as well as the snap targets, and I've changed the icons of the master buttons accordingly

BTW thanks for posting a video; it's amazing how efficient a video is in communicating such a "visual" problem!

Sorry, but I was wrong. This bug is still present!

Now it should have been fixed for real!

Changed in inkscape:
status: Confirmed → Fix Released
su_v (suv-lp) wrote :

> Now (…)

>= r10572

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers