selected group moves when using multiple embedded viewports

Bug #479742 reported by Andrew Straw on 2009-11-10
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Inkscape
Medium
Unassigned

Bug Description

Hi,

I made a simple .svg file to demonstrate a problem I'm having with Inkscape:

When I have an SVG file with multiple embedded 'svg' elements, Inkscape seems to have trouble with the coordinate system of them. For example, if you open the attached file in inkscape, it initially renders correctly -- two upside-down "L" shapes, vertically stacked. However, if you click on the lower shape and attempt to drag it, it immediately jumps downward. It seems that the initial renderer knows how to render it, but upon moving it, the position is altered incorrectly.

In my understanding of the svg definition, especially of the coordinate system (see http://www.w3.org/TR/SVG/coords.html ), the lower shape is in the correct position as drawn by Inkscape initially. I'm not sure why a slight mouse movement causes the shape to jump so dramatically.

This is tested on Ubuntu Karmic amd64, and Inkscape version is "Inkscape 0.47pre4 r22446 (Oct 15 2009)".

Thanks for any help.

Tags: svg Edit Tag help
Andrew Straw (astraw) wrote :
jazzynico (jazzynico) wrote :

Confirmed on Ubuntu 9.10, Inkscape revision 22575.

Changed in inkscape:
importance: Undecided → Medium
status: New → Confirmed
tags: added: svg
Beluga (buovjaga) wrote :

Now it says in the status bar: "Cannot transform an embedded SVG"

Arch Linux 64-bit, KDE Plasma 5
Inkscape 0.91 r13725

jazzynico (jazzynico) on 2016-08-12
Changed in inkscape:
status: Confirmed → Triaged
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers