Activity log for bug #307005

Date Who What changed Old value New value Message
2008-12-10 23:32:28 Mark Buckingham bug added bug
2008-12-11 09:13:22 LucaDC marked as duplicate 296778
2009-05-22 16:45:10 su_v tags osx
2009-05-22 16:45:27 su_v removed duplicate marker 296778
2009-08-15 12:19:12 su_v inkscape: status New Invalid
2009-08-17 22:40:07 birdsaregood removed subscriber birdsaregood
2009-11-28 19:07:38 su_v tags osx clipboard osx
2009-11-28 21:18:31 su_v summary copy command always does bitmap copy [OS X] copy & paste inserts a bitmap copy instead of the vector object
2009-11-28 21:18:33 su_v inkscape: status Invalid Confirmed
2009-11-28 21:24:52 su_v description I am using inkscape 0.46, which I built on Mac OSX 10.5.5, using the 'building inkscape using macports' directions. I am using XQuartz-2.3.2_rc2. Anyway, when I use the copy command, either from the menu or via Ctrl-C, and then use paste either via the edit menu or Ctrl-V, I am always getting a bitmap copy. Additionally, I am seeing files called 'inkscape_pasted_image_2008...png' on my Destkop when this happens. It seems like the duplicate command works ok, but it doesn't use paste to work. I am using inkscape 0.46, which I built on Mac OSX 10.5.5, using the 'building inkscape using macports' directions. I am using XQuartz-2.3.2_rc2. Anyway, when I use the copy command, either from the menu or via Ctrl-C, and then use paste either via the edit menu or Ctrl-V, I am always getting a bitmap copy. Additionally, I am seeing files called 'inkscape_pasted_image_2008...png' on my Destkop when this happens. It seems like the duplicate command works ok, but it doesn't use paste to work. Update: this bug happens on - Mac OS X 10.5 Leopard with X11 2.1.6 - Mac OS X 10.5 Leopard with X11/Xquartz 2.3.2 and later - Mac OS X 10.6 Snow Leopard with X11 2.3.4 and can be worked around by changing the pasteboard preferences of X11/Xquartz. Details about the changed X11 preferences: <http://wiki.inkscape.org/wiki/index.php/FAQ#Copying_and_pasting_in_Inkscape_creates_pixellated_images_instead_of_copying_the_vector_objects> screenshot of changed X11 preferences: <http://www.inkscapeforum.com/viewtopic.php?f=22&t=3627#p17000>
2009-11-28 21:26:25 su_v attachment added XQuartz-clipboard-preferences.png http://launchpadlibrarian.net/36209214/XQuartz-clipboard-preferences.png
2009-11-28 21:27:44 su_v description I am using inkscape 0.46, which I built on Mac OSX 10.5.5, using the 'building inkscape using macports' directions. I am using XQuartz-2.3.2_rc2. Anyway, when I use the copy command, either from the menu or via Ctrl-C, and then use paste either via the edit menu or Ctrl-V, I am always getting a bitmap copy. Additionally, I am seeing files called 'inkscape_pasted_image_2008...png' on my Destkop when this happens. It seems like the duplicate command works ok, but it doesn't use paste to work. Update: this bug happens on - Mac OS X 10.5 Leopard with X11 2.1.6 - Mac OS X 10.5 Leopard with X11/Xquartz 2.3.2 and later - Mac OS X 10.6 Snow Leopard with X11 2.3.4 and can be worked around by changing the pasteboard preferences of X11/Xquartz. Details about the changed X11 preferences: <http://wiki.inkscape.org/wiki/index.php/FAQ#Copying_and_pasting_in_Inkscape_creates_pixellated_images_instead_of_copying_the_vector_objects> screenshot of changed X11 preferences: <http://www.inkscapeforum.com/viewtopic.php?f=22&t=3627#p17000> I am using inkscape 0.46, which I built on Mac OSX 10.5.5, using the 'building inkscape using macports' directions. I am using XQuartz-2.3.2_rc2. Anyway, when I use the copy command, either from the menu or via Ctrl-C, and then use paste either via the edit menu or Ctrl-V, I am always getting a bitmap copy. Additionally, I am seeing files called 'inkscape_pasted_image_2008...png' on my Destkop when this happens. It seems like the duplicate command works ok, but it doesn't use paste to work. Update: this bug happens on - Mac OS X 10.5 Leopard with X11 2.1.6 - Mac OS X 10.5 Leopard with X11/Xquartz 2.3.2 and later - Mac OS X 10.6 Snow Leopard with X11 2.3.4 and can be worked around by changing the pasteboard preferences of X11/Xquartz. Details about the changed X11 preferences: <http://wiki.inkscape.org/wiki/index.php/FAQ#Copying_and_pasting_in_Inkscape_creates_pixellated_images_instead_of_copying_the_vector_objects> screenshot of changed X11 preferences: <http://launchpadlibrarian.net/36209214/XQuartz-clipboard-preferences.png> <http://www.inkscapeforum.com/viewtopic.php?f=22&t=3627#p17000>
2010-02-19 08:48:36 su_v inkscape: importance Undecided Medium
2010-05-20 19:03:53 su_v bug watch added http://xquartz.macosforge.org/trac/ticket/403
2010-12-08 21:49:26 su_v attachment added X11-pasteboard-preferences.png https://bugs.launchpad.net/inkscape/+bug/307005/+attachment/1760181/+files/X11-pasteboard-preferences.png
2010-12-08 21:50:37 su_v description I am using inkscape 0.46, which I built on Mac OSX 10.5.5, using the 'building inkscape using macports' directions. I am using XQuartz-2.3.2_rc2. Anyway, when I use the copy command, either from the menu or via Ctrl-C, and then use paste either via the edit menu or Ctrl-V, I am always getting a bitmap copy. Additionally, I am seeing files called 'inkscape_pasted_image_2008...png' on my Destkop when this happens. It seems like the duplicate command works ok, but it doesn't use paste to work. Update: this bug happens on - Mac OS X 10.5 Leopard with X11 2.1.6 - Mac OS X 10.5 Leopard with X11/Xquartz 2.3.2 and later - Mac OS X 10.6 Snow Leopard with X11 2.3.4 and can be worked around by changing the pasteboard preferences of X11/Xquartz. Details about the changed X11 preferences: <http://wiki.inkscape.org/wiki/index.php/FAQ#Copying_and_pasting_in_Inkscape_creates_pixellated_images_instead_of_copying_the_vector_objects> screenshot of changed X11 preferences: <http://launchpadlibrarian.net/36209214/XQuartz-clipboard-preferences.png> <http://www.inkscapeforum.com/viewtopic.php?f=22&t=3627#p17000> I am using inkscape 0.46, which I built on Mac OSX 10.5.5, using the 'building inkscape using macports' directions. I am using XQuartz-2.3.2_rc2. Anyway, when I use the copy command, either from the menu or via Ctrl-C, and then use paste either via the edit menu or Ctrl-V, I am always getting a bitmap copy. Additionally, I am seeing files called 'inkscape_pasted_image_2008...png' on my Destkop when this happens. It seems like the duplicate command works ok, but it doesn't use paste to work. Update: this bug happens on - Mac OS X 10.5 Leopard with X11 2.1.6 - Mac OS X 10.5 Leopard with X11/Xquartz 2.3.2 and later - Mac OS X 10.6 Snow Leopard with X11 2.3.4 and can be worked around by changing the pasteboard preferences of X11/Xquartz. Details about the changed X11 preferences: <http://wiki.inkscape.org/wiki/index.php/FAQ#Copying_and_pasting_in_Inkscape_creates_pixellated_images_instead_of_copying_the_vector_objects> screenshot of changed X11 preferences: <http://launchpadlibrarian.net/60342730/X11-pasteboard-preferences.png> <http://www.inkscapeforum.com/viewtopic.php?f=22&t=3627#p17000>
2012-02-14 10:30:06 Chris Pickett bug added subscriber Chris Pickett
2012-06-04 13:24:36 Kevin Murphy bug added subscriber Kevin Murphy
2012-12-31 19:28:50 su_v description I am using inkscape 0.46, which I built on Mac OSX 10.5.5, using the 'building inkscape using macports' directions. I am using XQuartz-2.3.2_rc2. Anyway, when I use the copy command, either from the menu or via Ctrl-C, and then use paste either via the edit menu or Ctrl-V, I am always getting a bitmap copy. Additionally, I am seeing files called 'inkscape_pasted_image_2008...png' on my Destkop when this happens. It seems like the duplicate command works ok, but it doesn't use paste to work. Update: this bug happens on - Mac OS X 10.5 Leopard with X11 2.1.6 - Mac OS X 10.5 Leopard with X11/Xquartz 2.3.2 and later - Mac OS X 10.6 Snow Leopard with X11 2.3.4 and can be worked around by changing the pasteboard preferences of X11/Xquartz. Details about the changed X11 preferences: <http://wiki.inkscape.org/wiki/index.php/FAQ#Copying_and_pasting_in_Inkscape_creates_pixellated_images_instead_of_copying_the_vector_objects> screenshot of changed X11 preferences: <http://launchpadlibrarian.net/60342730/X11-pasteboard-preferences.png> <http://www.inkscapeforum.com/viewtopic.php?f=22&t=3627#p17000> I am using inkscape 0.46, which I built on Mac OSX 10.5.5, using the 'building inkscape using macports' directions. I am using XQuartz-2.3.2_rc2. Anyway, when I use the copy command, either from the menu or via Ctrl-C, and then use paste either via the edit menu or Ctrl-V, I am always getting a bitmap copy. Additionally, I am seeing files called 'inkscape_pasted_image_2008...png' on my Destkop when this happens. It seems like the duplicate command works ok, but it doesn't use paste to work. Update: this bug happens on - Mac OS X 10.5 Leopard with X11 2.1.6 - Mac OS X 10.5 Leopard with X11/Xquartz 2.3.2 and later - Mac OS X 10.6 Snow Leopard with X11 2.3.4 - Mac OS X 10.7 Lion with X11 2.6.4 - Mac OS X 10.8 Mountain Lion with XQuartz 2.7.4 and can be worked around by changing the pasteboard preferences of X11/Xquartz. Details about the changed X11 preferences: <http://wiki.inkscape.org/wiki/index.php/FAQ#Copying_and_pasting_in_Inkscape_creates_pixellated_images_instead_of_copying_the_vector_objects> screenshot of changed X11 preferences: <http://launchpadlibrarian.net/60342730/X11-pasteboard-preferences.png> <http://www.inkscapeforum.com/viewtopic.php?f=22&t=3627#p17000>
2012-12-31 19:29:59 su_v description I am using inkscape 0.46, which I built on Mac OSX 10.5.5, using the 'building inkscape using macports' directions. I am using XQuartz-2.3.2_rc2. Anyway, when I use the copy command, either from the menu or via Ctrl-C, and then use paste either via the edit menu or Ctrl-V, I am always getting a bitmap copy. Additionally, I am seeing files called 'inkscape_pasted_image_2008...png' on my Destkop when this happens. It seems like the duplicate command works ok, but it doesn't use paste to work. Update: this bug happens on - Mac OS X 10.5 Leopard with X11 2.1.6 - Mac OS X 10.5 Leopard with X11/Xquartz 2.3.2 and later - Mac OS X 10.6 Snow Leopard with X11 2.3.4 - Mac OS X 10.7 Lion with X11 2.6.4 - Mac OS X 10.8 Mountain Lion with XQuartz 2.7.4 and can be worked around by changing the pasteboard preferences of X11/Xquartz. Details about the changed X11 preferences: <http://wiki.inkscape.org/wiki/index.php/FAQ#Copying_and_pasting_in_Inkscape_creates_pixellated_images_instead_of_copying_the_vector_objects> screenshot of changed X11 preferences: <http://launchpadlibrarian.net/60342730/X11-pasteboard-preferences.png> <http://www.inkscapeforum.com/viewtopic.php?f=22&t=3627#p17000> I am using inkscape 0.46, which I built on Mac OSX 10.5.5, using the 'building inkscape using macports' directions. I am using XQuartz-2.3.2_rc2. Anyway, when I use the copy command, either from the menu or via Ctrl-C, and then use paste either via the edit menu or Ctrl-V, I am always getting a bitmap copy. Additionally, I am seeing files called 'inkscape_pasted_image_2008...png' on my Destkop when this happens. It seems like the duplicate command works ok, but it doesn't use paste to work. Update: this bug happens on - Mac OS X 10.5 Leopard with X11 2.1.6 - Mac OS X 10.5 Leopard with X11/Xquartz 2.3.2 and later - Mac OS X 10.6 Snow Leopard with X11 2.3.4 - Mac OS X 10.7 Lion with X11 2.6.4 - OS X 10.8 Mountain Lion with XQuartz 2.7.4 and can be worked around by changing the pasteboard preferences of X11/Xquartz. Details about the changed X11 preferences: <http://wiki.inkscape.org/wiki/index.php/FAQ#Copying_and_pasting_in_Inkscape_creates_pixellated_images_instead_of_copying_the_vector_objects> screenshot of changed X11 preferences: <http://launchpadlibrarian.net/60342730/X11-pasteboard-preferences.png> <http://www.inkscapeforum.com/viewtopic.php?f=22&t=3627#p17000>
2013-03-21 20:23:41 Chris Pickett removed subscriber Chris Pickett
2013-03-21 20:23:52 Chris Pickett bug added subscriber Chris Pickett
2013-03-21 20:23:55 Chris Pickett removed subscriber Chris Pickett
2013-06-12 21:42:14 Nigel FitzHugh removed subscriber Nigel FitzHugh
2013-09-20 10:50:32 Steve Dircan removed subscriber Steve Dircan
2015-03-26 10:01:12 Daniel Friesen bug added subscriber Daniel Friesen
2016-05-04 14:53:23 su_v removed subscriber su_v
2017-01-03 22:03:59 mallydobb bug added subscriber mallydobb
2017-01-03 22:04:04 mallydobb removed subscriber mallydobb
2017-01-07 17:53:11 eMerzh bug added subscriber eMerzh