AI/PDF import does not keep layer structure

Bug #249469 reported by m45smg on 2008-07-17
28
This bug affects 4 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Inkscape
Medium
Unassigned

Bug Description

Resize the artboard the object have disappear:
1. Open the Illustrator file in Inkscape.
2. Then resize the artboard size.
3. hold down the curse to choose the object.
4. The object had been disappear.

Layer auto group in one layer:
1. Make three layers graphic in Illustrator.
2. Open the Illustrator file in Inkscape.
3. The Inkscape have auto group the three layers in one layer.

Direct open the .Jpeg file has not layer display in layer side windws:
1. direct open the .jpeg file in Inkscape
2. Press the Ctrl+Shife+L open the layer side windows
3. Have not any layer display in layer side windows

nightrow (jb-benoit) wrote :

Could you please send a .svg with the step on it to show what is wrong ?
Thanks

m45smg (m45smg) wrote :

I think this bug is display driver problem, because I install the latest stable driver have not this problem again.
Tks for reply!

m45smg (m45smg) wrote :

But the layer problem is still here @.@

Alvin Penner (apenner) wrote :

    I can confirm that the attached file shows up in only one layer in Inkscape. However, I can find no evidence that this file actually has three layers. It is a .pdf file, not an .ai file.
    Can you tell us what the names of the layers are in AI?

m45smg (m45smg) wrote :

Sorry my bad. That is 2 layer.
layer1: graphic
layer2: background

m45smg (m45smg) wrote :

The origial AI file.

Andy Presby (apresby2002) wrote :

I am also having this sort of problem, specifically with layers. I thought that I was just missing something obvious in the import process but I've got four .ai files, all the same content but each saved in a different format (CS1-CS4). They each have nine layers. When I open these files in Inkscape, they look the same and all of the objects appear present, but the layer information is all gone.

Any other hints on this sort of thing? Operator error on my part? RtfM? Bug?

Thanks!
Andy P.

tags: added: importing layers
jazzynico (jazzynico) wrote :

Layers bug confirmed on Windows XP, Inkscape 0.47.

Changed in inkscape:
importance: Undecided → Medium
status: New → Confirmed
su_v (suv-lp) on 2012-05-29
tags: added: pdf
su_v (suv-lp) on 2012-05-29
summary: - Open Illustrator file in Inkscape have some problem
+ AI/PDF import does not keep layer structure
Beluga (buovjaga) wrote :

Confirmed with both attachments.

Win 7 64-bit
Inkscape 0.92pre1_64bit r15044

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers

Related questions