crash when moving group after connector delete

Bug #1516918 reported by O.K. on 2015-11-17
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Inkscape
High
Unassigned

Bug Description

In the attached file, I have a group that includes a connector from an object inside the group to an object outside it. When I enter the group, delete the connector, exit the group and try to move it, inkscape crashes.

Os: Windows 8.1
Inkscape versions: 0.91, inkscape-14423 (from http://download.tuxfamily.org/inkscape/)

backtrace (of 14423, sorry, no debug symbols):
Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
0x006a2a68 in ?? ()
(gdb) bt
#0 0x006a2a68 in ?? ()
#1 0x00900c61 in ?? ()
#2 0xbaadf00d in ?? ()
#3 0x00000010 in ?? ()
#4 0x00000010 in ?? ()
#5 0x00000000 in ?? ()
(gdb)

Steps to reproduce:
1. Open the attached file using inkscape
2. Double click the box 11.2 to enter the group
3. Delete the connector connecting the box to the circle left of the group.
4. Click on the box 11.1 to exit the group.
5. Move the box with 11.2

Result: crash

O.K. (oski-kervinen) wrote :
su_v (suv-lp) wrote :

On OS X 10.7.5:
- not reproduced with Inkscape 0.48.5 r10040
- reproduced with Inkscape 0.91 r13725, 0.91+devel r14476

Based on tests with archived trunk builds:
- not reproduced with rev <= 12014,
- reproduced with rev >= 12015;
this regression seems to have been introduced in
Revision 12015: Merge in connector cleanup
https://bazaar.launchpad.net/~inkscape.dev/inkscape/trunk/revision/12015

Changed in inkscape:
importance: Undecided → High
milestone: none → 0.92
status: New → Confirmed
su_v (suv-lp) wrote :

Full backtrace debug build 0.91+devel r14476 (OS X 10.7.5)

tags: added: regression
jazzynico (jazzynico) wrote :

Reproduced on Windows 7, lp:inkscape/0.92.x rev. 15074.

Changed in inkscape:
status: Confirmed → Triaged
jazzynico (jazzynico) wrote :

Note that if you save the file just before moving the connector, close and reopen, it doesn't crash. Something wrong with the internal representation of the document, but not in the SVG apparently.

mray (mrayyyy) on 2019-04-11
tags: added: bug-migration
mray (mrayyyy) wrote :

Hi - thanks for reporting this bug, I've manually migrated it to Inkscape's new
bug tracker on GitLab, and closed it here.

Please feel free to file new bugs about the issues you're seeing at
http://inkscape.org/report.

Moved to: https://gitlab.com/inkscape/inbox/issues/313
Closed by: https://gitlab.com/mray

Changed in inkscape:
status: Triaged → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.