Clone not copied to clipboard if master not copied

Bug #1391144 reported by Thomas W. on 2014-11-10
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Inkscape
Medium
Unassigned

Bug Description

Prepare a file or use attached one:
1. Create a rectangle
2. Create a clone of the rectangle
3. Create text "Original" and place besides the original rectangle
4. Create text "Clone" and place besides the cloned rectangle

Reproduce the bug:
5. Select the "Clone" text and the cloned rectangle. Nothing else
6. Open a third party application, e.g. MS Word or Paint.NET
7. Paste from clipboard

Error: only the text "Clone" is pasted. The cloned rectangle is missing.

Thomas W. (thomas-weller) wrote :
Thomas W. (thomas-weller) wrote :

Inkscape 0.48.5 r10040 32 Bit
Windows 7 SP1 64 Bit

su_v (suv-lp) wrote :

AFAICT the same underlying issue as already tracked in
- Bug #167907 (sf1540808) “Copying cloned objects between files fails”
  <https://bugs.launchpad.net/inkscape/+bug/167907>

Proposing to link as duplicate to bug #167907.

tags: added: clipboard clones
Thomas W. (thomas-weller) wrote :

I'd prefer not to link as an exact duplicate, because it does not only affect the SVG data (image/svg+xml) in the clipboard but also affects the PNG data in the clipboard. At least the PNG data could have a different (easier) fix than the SVG data.

su_v (suv-lp) on 2015-05-11
tags: added: exporting
Qantas94Heavy (qantas94heavy) wrote :

Can still reproduce with Inkscape 0.92.4 on openSUSE TW 20190310. Only 'clone' text is displayed when pasting to LibreOffice Writer or Pinta.

Changed in inkscape:
status: New → Triaged
importance: Undecided → Medium
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers