can't input x,y,width and height values in Windows

Bug #1020518 reported by Junichi on 2012-07-03
12
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Inkscape
Medium
Unassigned
Inkscape Devlibs
Medium
Unassigned

Bug Description

-Environment-
Inkscape version : 0.48.3
OS : Windows 7, Windows XP

-process-
1.create a new object(e.g. rectangle)
2.change the Select Tool
3.X, Y, Width, Height value is not displayed

I tried left click, but couldn't input these values.
And Other Tools (e.g. ellipse , spiral) too.
If I select each tools again, toolbar values are not displayed.

Thanks.

su_v (suv-lp) on 2012-07-03
tags: added: ui win32
Junichi (junichi11) wrote :
Alvin Penner (apenner) wrote :

just for the record, which language are you using?

su_v (suv-lp) wrote :

Could you also provide the original name of the installer you downloaded from sf.net?

Currently there are two installer builds listed in
<http://sourceforge.net/projects/inkscape/files/inkscape/0.48.3.1/>:
- Inkscape-0.48.3.1-1.exe (older one)
- Inkscape-0.48.3.1-2.exe (newer one)

Please confirm which one of the two you downloaded and used to install Inkscape 0.48.3.1 for Windows.

Junichi (junichi11) wrote :

I'm using Japanese.

I confirmed the following.
- Inkscape-0.48.3.1-1.exe
- Inkscape-0.48.3.1-2.exe
Both are the same results.

Inkscape-0.48.2-1-win32.exe is no problem.

John Smith (john-smithi) wrote :

This may well be a GTK issue on Windows (similar to bug #999422 and bug #942475) with hiding and showing controls.

When you start the app, the Select toolbar shows x,y,w,h for any selected object correctly.
But if you then switch to another tool, then back to the Select tool the x,y,w,h values disappear.

Windows 7 / Inkscape r11558.

Junichi (junichi11) wrote :

I add "LANG" to the system environment variable.
And set en to it. (i.e. LANG en)
Then values were displayed.

Would be this language problem?

jazzynico (jazzynico) wrote :

Reproduced on Windows XP, Inkscape 0.48.4 and trunk revision 12113.
Steps:
1. Open a command line interface and type 'set LANG=ja_JP'.
2. Run inkscape from the CLI.
3. Steps from bug description.

Not reproduced with the (very) experimental GTK+3 devlibs.

Changed in inkscape:
importance: Undecided → Medium
status: New → Triaged
jazzynico (jazzynico) on 2013-02-15
Changed in inkscape-devlibs:
importance: Undecided → Medium
status: New → Triaged
Younghyun Kim (yh2424004) wrote :

dd

Younghyun Kim (yh2424004) wrote :

I have got same problem; but you can fix it as follows

Control panel -> Language -> Form ? (形式) -> choose English (not Jap or any other languages).

Enjoy it!!

Junichi (junichi11) wrote :

Yes, as I wrote above, I know that it works with English.

You must not use "Jap". You should use "Japanese".
Please be careful, because of it, the problem may happen to you.

Thanks for your answer!

su_v (suv-lp) wrote :

Upstream GTK+ bug:
- 668239 - texts disappear when notebook switch page at zh_CN locate!
  <https://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=668239>

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.