Assertion failed during alignment

Bug #1702891 reported by Simon Mikkelsen on 2017-07-07
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Hugin
Undecided
Unassigned

Bug Description

While running the alignment process for 200+ 21 megapixel JPG images I got an assertion failed dialog. The nice "Copy to clipboard" button provided me with the output in the bottom. when I clicked continue, I was warned about 86 unconnected images.

System info:
Operating System: Linux 4.10.0-26-generic x86_64
Architecture: 64 bit
Free memory: 136820 kiB

Hugin
Version: 2016.2.0.be8da0221960
Path to resources: /usr/share/hugin/xrc/
Path to data: /usr/share/hugin/data/
Hugins camera and lens database: /home/tryl/.hugindata/camlens.db
Multi-threading using C++11 std::thread and OpenMP
Monitor profile: FS2331

Libraries
wxWidgets: wxWidgets 3.0.2
wxWidgets Library (wxGTK port)
Version 3.0.2 (Unicode: wchar_t, debug level: 1),
Runtime version of toolkit used is 2.24.
Compile-time GTK+ version is 2.24.31.

libpano13: 2.9.19
Boost: 1.62.0
Exiv2: 0.25
SQLite3: 3.16.2
Vigra: 1.11.0
LittleCMS2: 2.7

Copied to clipboard:

ASSERT INFO:
/usr/include/wx-3.0/wx/strvararg.h(456): assert "(argtype & (wxFormatStringSpecifier<T>::value)) == argtype" failed in wxArgNormalizer(): format specifier doesn't match argument type

BACKTRACE:
[1] MainFrame::RunAssistant(wxWindow*)
[2] GLPreviewFrame::OnAlign(wxCommandEvent&)
[3] wxAppConsoleBase::CallEventHandler(wxEvtHandler*, wxEventFunctor&, wxEvent&) const
[4] wxEvtHandler::ProcessEventIfMatchesId(wxEventTableEntryBase const&, wxEvtHandler*, wxEvent&)
[5] wxEventHashTable::HandleEvent(wxEvent&, wxEvtHandler*)
[6] wxEvtHandler::TryHereOnly(wxEvent&)
[7] wxEvtHandler::ProcessEventLocally(wxEvent&)
[8] wxEvtHandler::ProcessEvent(wxEvent&)
[9] wxWindowBase::TryAfter(wxEvent&)
[10] wxWindowBase::TryAfter(wxEvent&)
[11] wxWindowBase::TryAfter(wxEvent&)
[12] wxWindowBase::TryAfter(wxEvent&)
[13] wxEvtHandler::SafelyProcessEvent(wxEvent&)
[14] g_closure_invoke
[15] g_signal_emit_valist
[16] g_signal_emit
[17] g_closure_invoke
[18] g_signal_emit_valist
[19] g_signal_emit
[20] g_closure_invoke
[21] g_signal_emit_valist
[22] g_signal_emit
[23] gtk_propagate_event
[24] gtk_main_do_event
[25] g_main_context_dispatch
[26] g_main_loop_run
[27] gtk_main
[28] wxGUIEventLoop::DoRun()
[29] wxEventLoopBase::Run()
[30] wxAppConsoleBase::MainLoop()
[31] wxEntry(int&, wchar_t**)
[32] main
[33] __libc_start_main
[34] _start

tmodes (tmodes) wrote :

This bug was already fixed (ca. 9 months ago). Please update to 2017.0 (this version contains already the fix.)

Changed in hugin:
status: New → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers