ACCESS_VIOLATION crash on startup (Hugin-2016.2.0-win64)

Bug #1683015 reported by Stephen Turner on 2017-04-15
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Hugin
Undecided
Unassigned

Bug Description

After displaying the splash screen I get a debug report window. The outline of the Panorama stitcher window and overview window are shown (the overview is undocked).

I've tried uninstalling, emptying the c:\Program Files\Hugin directory and reinstalling but get the same issue.

The batch and lens tools load ok.

Windows 10 Ver 1607 (OS Build 14393.1066)
NVIDIA GeForce GTX 760 (Driver version 376.53)
Note the display is a UHD Samsung U28D590 which has a resolution of 3480x2160px

Updated Nvidia driver to latest (381.56) problem remains.

tmodes (tmodes) wrote :

I can't deduce the reason for the crash from the debug report.
Was this the first start of any Hugin version on this computer? If not, you can clear the settings in the registry (delete the tree HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\hugin, the settings will set to default at next start).
You could also try to start Hugin with pressed control key. This will disable the fast preview window (and all OpenGL features).

FIXED :-)

I had Hugin on this computer some time ago, so I guess there might have been some leftovers in the registry.

Holding down Ctrl did allow Hugin to load, I got the same crash the next time I loaded it.

I exported the registry entries and just deleted the hugin\GLPreviewFrame, key this fixed the problem and allows me to load Hugin and the GL fast Preview ok.

Here is the removed section of the reg file in case anyone wants to try and replicate the issue:

[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\hugin\GLPreviewFrame]
"ShowProjectionHints"=dword:00000000
"maximized"=dword:00000000
"isShown"=dword:00000001
"blendMode"=dword:00000000
"OpenGLLayout"="layout2|name=preview;caption=Preview;state=896;dir=5;layer=0;row=0;pos=0;prop=100000;bestw=300;besth=200;minw=300;minh=200;maxw=-1;maxh=-1;floatx=-1;floaty=-1;floatw=-1;floath=-1|name=overview;caption=Overview;state=16779261;dir=4;layer=1;row=0;pos=0;prop=100000;bestw=300;besth=200;minw=300;minh=200;maxw=-1;maxh=-1;floatx=1608;floaty=482;floatw=666;floath=769|dock_size(5,0,0)=302|"
"overview_hidden"=dword:00000000
"showPreviewGrid"=dword:00000000
"individualDragMode"=dword:00000000
"guide"=dword:00000000
"width"=dword:0000049b
"height"=dword:00000466
"positionX"=dword:00000519
"positionY"=dword:00000031

tmodes (tmodes) wrote :

Ok, when it works I will close here.

Changed in hugin:
status: New → Won't Fix
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers