Can not add Facebook account as add button not displayed after authorisation.

Reported by Chris Skillen on 2010-06-16
This bug affects 267 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Gwibber
Undecided
Ken VanDine
gwibber (Ubuntu)
High
Unassigned
Lucid
High
Unassigned
Maverick
High
Ken VanDine

Bug Description

Binary package hint: gwibber

I am using a fully updated Ubuntu 10.04 system with Gwibber 2.30.0.1. When I try to add a FaceBook account the authorisation works fine. However afterwards a button to add the account (effectively saving the account) is not visible which means the account does not show in the list box on the left hand side. I am able to add other accounts (for example Twitter) without any problems.

Austin Vaughan (avaughan585) wrote :

I am having the same problem. I managed to fix it by deleting the ~/.gconf/apps/gwibber directory. But the problem just reoccurred eventually because I tried removing facebook again from gwibber because of some other stupid problem. This time I cannot fix it by the same method and I am back to square one. I am on the verge of giving up with gwibber entirely until a working version is released.

Omer Akram (om26er) wrote :

I face this too on both my netbook and PC seems like a regression

Changed in gwibber (Ubuntu):
importance: Undecided → High
status: New → Confirmed
Omer Akram (om26er) wrote :

This problem seems to be more prominent for the last few days. the last update to gwibber was quite a few days ago. maybe facebook did something with their authentication system?

Austin Vaughan (avaughan585) wrote :

I suspected a regression too. I tried to Force Version because there is a choice of either:
2.3.0.1-0ubuntu3 (lucid-updates)
2.3.0.1-0ubuntu1 (lucid)

If I try the latter, then I get the following error

E: Unable to correct problems, you have held broken packages.
E: Unable to correct problems, you have held broken packages.
E: Unable to lock the download directory

So I'm stuck with the update it seems.

@Omer: I doubt it the problem lies with facebook authentication. After logging in, the Accounts dialog box of Gwibber confirms that authentication has succeeded (see attached screenshot). If you (or someone else) wants some data to confirm this, I have captured the network traffic between Gwibber and Facebook with Wireshark. I won´t post it here, though.

Facing similar problem which I was posted yesterday at <a href="https://bugs.launchpad.net/bugs/595430">bug 595430</a>, and Mr. Omer Akram suggested me to keep tuned here for further updates... And morever My twitter feed nor friend feed's feed displaying as I've added those accounts in my Gwibber on lucid, bug data can be found at the above bug link!
(In jaunty there was no problem, but in lucid, gwibber is seamlessly looking "dead" for me!)

Simon (simonbcn) wrote :

Please, correct this as soon as possible. I can't use it without facebook.

John Vivirito (gnomefreak) wrote :

I just noticed this this morning when re-entering my accounts after PC troubles. I backed up ~/.gconf thinking that was the right dir. to backup to keep my settings. If anyone knows it would be great to know what i need to back up so i keep my settings.

This morning i tried to add Facebook account and there was no "add" button. I thought i filed a bug on this but i guess i didint.

version i am using is
gwibber:
  Installed: 2.31.1~bzr744-0ubuntu1~daily1

I am on Maverick however there are no Maverick PPA open for Gwibber however that is not the issue

Abobhate (abobhate) on 2010-06-18
Changed in gwibber:
status: New → Incomplete
status: Incomplete → Confirmed
Omer Akram (om26er) wrote :

Just a note. today I was able to add my facebook account

@Omer, I also tried a while ago as you'd got succeed in adding your Facebook to Gwibber, but yet I'm not seeing any "ADD" button after authorization... :(

I do not know if this might help but what I did on my 64-bit Lucid Desktop is I maximized window (if it isn't possible to maximize it, just resize it) after a successful authorization. The "Add" or "Save" button (before it was "Save" now it is "Add") showed up way, way, way, down. Since the Add-Accounts window doesn't offer a "scroll-down" feature, we can not see the "Add" / "Save" button after a successful authorization of Facebook.

However, this is a high priority (in my opinion) bug for non-desktop users. I can not add/save Facebook on my Aspire One netbook. I am using UNR which doesn't allow resizing vertically beyond your screen (but allows horizontally).

Since the "Add" / "Save" button is way, way, way, down, UNR on real netbooks will never be able to add Facebook unless the user finds a way to force UNR to allow resizing vertically beyond the screen. Problem is, even you got hit by the "Facebook is not updating" bug, you really have to re-add your Facebook for it to work again - at least that's how I solved my Desktop "Facebook is not updating" issue. But again on my netbook, I can not do that as stated above.

Changed in gwibber (Ubuntu):
status: Confirmed → Triaged
Omer Akram (om26er) wrote :

please start gwibber from terminal and paste the logs here after being failed to add facebook account

Omer Akram (om26er) wrote :

this commit: http://bazaar.launchpad.net/~ubuntu-branches/ubuntu/lucid/gwibber/lucid-proposed/revision/38
says "Don't allow people to click "Add" before we have enough information from facebook to add the account"

Simon (simonbcn) wrote :

My debug output:

** (gwibber:28614): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowState' as enum when in fact it is of type 'GFlags'
** (gwibber:28614): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowActions' as enum when in fact it is of type 'GFlags'
** (gwibber:28614): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowMoveResizeMask' as enum when in fact it is of type 'GFlags'
** (gwibber-accounts:28731): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowState' as enum when in fact it is of type 'GFlags'
** (gwibber-accounts:28731): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowActions' as enum when in fact it is of type 'GFlags'
** (gwibber-accounts:28731): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowMoveResizeMask' as enum when in fact it is of type 'GFlags'
Updating...
ERROR:dbus.proxies:Introspect error on com.Gwibber.Accounts:/com/gwibber/Accounts: dbus.exceptions.DBusException: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name com.Gwibber.Accounts was not provided by any .service files
ERROR:dbus.proxies:Introspect error on com.Gwibber.Streams:/com/gwibber/Streams: dbus.exceptions.DBusException: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name com.Gwibber.Streams was not provided by any .service files
INFO:Gwibber GNOME Client:Gwibber Client quit
INFO:Gwibber GNOME Client:Gwibber Client closed
No dbus monitor yet
Updating...

mercier133 (mercierdamien) wrote :

There is nothing in the terminal when you authorize a facebook account.
But it lacks the button "Add"

mercier133 (mercierdamien) wrote :

No "Add" button ...

Bilal Akhtar (bilalakhtar) wrote :

I cannot reproduce the bug for this very reason:

I am living in Saudi arabia. Gwibber detects this and opens the authorisation window in Arabic. I don't know arabic. if I change the language in FB, I lose the authorization window and come back to the main Facebook page. Irritating. otherwise, I would have detected the error and have tried to fix it, as I know python.

human77 (human77) wrote :

Not sure if I had the same problem, but try to open this page: http://www.facebook.com/username , go back to gwibber and use your username instead of your email when you login to your account. After that the Add button appeared for me.

Simon (simonbcn) wrote :

@human77, gwibber doesn't use the cookies, session, etc... of your browser.

The error is in gwibber because, in facebook, the authorization of gwibber is done correctly and gwibber detects this but it doesn't show button to add the facebook account.

Download full text (5.5 KiB)

Hi, as requested:

(note: my comments marked with {{ }} )

(note2: there are screenshots name gwibber-01 to gwibber-06 in PNG format, please see attached zip file)

--------------------------------------------------------------------------------
jc@Home-desktop01:~$ gwibber

** (gwibber:12253): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowState' as enum when in fact it is of type 'GFlags'

** (gwibber:12253): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowActions' as enum when in fact it is of type 'GFlags'

** (gwibber:12253): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowMoveResizeMask' as enum when in fact it is of type 'GFlags'
No dbus monitor yet
Updating...
Updating...
ERROR:dbus.proxies:Introspect error on com.Gwibber.Accounts:/com/gwibber/Accounts: dbus.exceptions.DBusException: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name com.Gwibber.Accounts was not provided by any .service files
ERROR:dbus.proxies:Introspect error on com.Gwibber.Streams:/com/gwibber/Streams: dbus.exceptions.DBusException: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name com.Gwibber.Streams was not provided by any .service files
/usr/bin/gwibber:68: GtkWarning: gtk_container_add: assertion `GTK_IS_CONTAINER (container)' failed
  gtk.main()

{{ At this point, I tried adding my Facebook account }}

** (gwibber-accounts:12345): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowState' as enum when in fact it is of type 'GFlags'

** (gwibber-accounts:12345): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowActions' as enum when in fact it is of type 'GFlags'

** (gwibber-accounts:12345): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowMoveResizeMask' as enum when in fact it is of type 'GFlags'

{{ See screenshots gwibber-01 to gwibber-05 }}

Updating...

{{ I clicked the "Close" button since the "Add" button is missing and tried again }}

** (gwibber-accounts:12553): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowState' as enum when in fact it is of type 'GFlags'

** (gwibber-accounts:12553): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowActions' as enum when in fact it is of type 'GFlags'

** (gwibber-accounts:12553): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowMoveResizeMask' as enum when in fact it is of type 'GFlags'
Updating...
** Message: console message: http://static.ak.fbcdn.net/rsrc.php/z2JGI/hash/cd0s5yom.js @9: ReferenceError: Can't find variable: hide

{{ The missing "Add" button showed up this time }}

Saving...
Could not identify preference: username
Could not identify preference: session_key

{{ I deleted my Facebook account again and tried re-adding it }}

** (gwibber-accounts:12656): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowState' as enum when in fact it is of type 'GFlags'

** (gwibber-accounts:12656): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowActions' as enum when in fact it is of type 'GFlags'

** (gwibber-accounts:12656): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowMoveResizeMask' as enum when in fact it is of type 'GFlags'
Updating...

** (gwibber-accounts:12714): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowState' as enum when in fact it is of type 'GFlags'

** (gwibber-accounts:12714): WARNING **: Trying to...

Read more...

Simon (simonbcn) wrote :

I have updated gwibber now...
Before Facebook was not working, now gwibber doesn't start... :-(

$ gwibber -d
** (gwibber:4568): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowState' as enum when in fact it is of type 'GFlags'
** (gwibber:4568): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowActions' as enum when in fact it is of type 'GFlags'
** (gwibber:4568): WARNING **: Trying to register gtype 'WnckWindowMoveResizeMask' as enum when in fact it is of type 'GFlags'
No dbus monitor yet
Updating...
ERROR:dbus.proxies:Introspect error on com.Gwibber.Service:/com/gwibber/Service: dbus.exceptions.DBusException: org.freedesktop.DBus.Error.Spawn.ChildExited: Launch helper exited with unknown return code 1
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/gwibber", line 67, in <module>
    client.Client()
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/gwibber/client.py", line 447, in __init__
    self.w = GwibberClient()
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/gwibber/client.py", line 29, in __init__
    self.model = gwui.Model()
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/gwibber/gwui.py", line 43, in __init__
    self.services = json.loads(self.daemon.GetServices())
  File "/usr/lib/pymodules/python2.6/dbus/proxies.py", line 68, in __call__
    return self._proxy_method(*args, **keywords)
  File "/usr/lib/pymodules/python2.6/dbus/proxies.py", line 140, in __call__
    **keywords)
  File "/usr/lib/pymodules/python2.6/dbus/connection.py", line 620, in call_blocking
    message, timeout)
dbus.exceptions.DBusException: org.freedesktop.DBus.Error.Spawn.ChildExited: Launch helper exited with unknown return code 1

Danté (dante-ashton) wrote :

The bug is now affecting my laptop (recently reinstalled).

The add button simply does not exist when attempting to connect to Facebook. Identi.ca setup did not suffer the same problem.

Michael B. Trausch (mtrausch) wrote :

This bug is also present in Ubuntu 10.10 Alpha, up-to-date as of this comment.

Rohan Nogueira (rohan-nog) wrote :

I can confirm that the workaround suggested by John in comment #11 worked for me, but I had access to a large monitor.

I use laptop hence unable to proceed #11's suggestions!

2010/6/24 Gabriel <email address hidden>

> This work for me :
> https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gwibber/+bug/595265/comments/19
>
> --
> Can not add Facebook account as add button not displayed after
> authorisation.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/595265
> You received this bug notification because you are a direct subscriber
> of the bug.
>
> Status in Gwibber: Confirmed
> Status in “gwibber” package in Ubuntu: Triaged
>
> Bug description:
> Binary package hint: gwibber
>
> I am using a fully updated Ubuntu 10.04 system with Gwibber 2.30.0.1. When
> I try to add a FaceBook account the authorisation works fine. However
> afterwards a button to add the account (effectively saving the account) is
> not visible which means the account does not show in the list box on the
> left hand side. I am able to add other accounts (for example Twitter)
> without any problems.
>
> To unsubscribe from this bug, go to:
> https://bugs.launchpad.net/gwibber/+bug/595265/+subscribe
>

--
विशाल

Yes, https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gwibber/+bug/595265/comments/19 worked for me too... As human77 said, I kept opened http://facebook.com/vishaltelangre and then tried to add facebook in gwibber by just giving username in Email box instead of giving email-id at the time of authorization... And yes, after authorization completion, it shows me "Add" button there, and now I've added that!

Thanks Gabriel and human77!

Changed in gwibber (Ubuntu):
status: Triaged → Confirmed
David Brideau (thricebedamned) wrote :

# 19's workaround did not work for me. I used my facebook userid instead of my email, and then maximized and unmaximized my screen to full 1680x1050 (widescreen) and... still no Add button.

@David,

had you kept opened your facebook in firefox before trying out the
further procedure?

2010/6/25, David Brideau <email address hidden>:
> # 19's workaround did not work for me. I used my facebook userid
> instead of my email, and then maximized and unmaximized my screen to
> full 1680x1050 (widescreen) and... still no Add button.
>
> --
> Can not add Facebook account as add button not displayed after
> authorisation.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/595265
> You received this bug notification because you are a direct subscriber
> of the bug.
>
> Status in Gwibber: Confirmed
> Status in “gwibber” package in Ubuntu: Confirmed
>
> Bug description:
> Binary package hint: gwibber
>
> I am using a fully updated Ubuntu 10.04 system with Gwibber 2.30.0.1. When I
> try to add a FaceBook account the authorisation works fine. However
> afterwards a button to add the account (effectively saving the account) is
> not visible which means the account does not show in the list box on the
> left hand side. I am able to add other accounts (for example Twitter)
> without any problems.
>
> To unsubscribe from this bug, go to:
> https://bugs.launchpad.net/gwibber/+bug/595265/+subscribe
>

--
विशाल

David Brideau (thricebedamned) wrote :

1) I tried while I wasn't logged into facebook in firefox,
2) then tried just now while I was logged in to facebook in firefox,
3) then logged out of facebook (specifically using the logout link) and tried again.

No result.

Evan Yares (evanyares) wrote :

Appears to be fixed in 2.31.2.

Kamus (kamus) on 2010-06-25
Changed in gwibber (Ubuntu):
status: Confirmed → Triaged
Jacob Henderson (lmeditato) wrote :

This issue is still present in 2.31.2

Sjur (smhamre) wrote :

Have the same problem on my lamptop (Gwibber v. 2.30.0.1)

I thought I would post what finally worked for me albeit it is annoying it still worked.
I tried all the different suggestions here and nothing worked.
Then I started to wonder if it was a conflict with another account that was doing this.
I removed all my other accounts and without closing the "add account" window added my Fb account using my branded name (not email) as was suggested in #19 and the add button appeared.

Please note 2 things.
#1 I had already authorized my facebook account before this attempt so I did not get the over sized window this time as it detected I had already authorized it.

#2 For those of you that have the full window here is a solution I figured out by fluke.
Maximize the window then click the bottom of the visible part of the window and it will shift to the bottom half of the window and you can see all your buttons. Click the top half to go back up, my only note to this is by doing this it slightly offsets the place you have to click on buttons. For me it was the bottom 1/3 of the button that now worked and would high light when I hovered over it.

Hope this helps.
Selleena

Rex (tysoncsmith) wrote :

for me the idea of using your username seemed to work.
here's what i did and it worked.
I tried most of the suggestions listed here but with no effect.
While still having the gwibber windows and the account window open, i clicked the link http://www.facebook.com/username
this then opened up the webpage and told me i already had a username (which i did ages ago)
then went back to the gwibber accounts clicked add, selected facebook.
It came up saying "facebook already autherised" (which i had done many times) and the "add" button was directly under this. Now working no problems... so far.
so not sure if having chromium, gwibber & accounts windows open and clicking the link helped. i feel it was just fluke that this worked. i hope others may have some luck.
FYi: i'm using an Asus eee pc 900a running ubuntu 10.04 desktop and gwibber 2.30.0.1. i use chromium as web browser.

I finally got it to work on my laptop (17', 1440x900)...
I couldn't get the process of logging on facebook to work most likely because firefox wasn't the default browser (google-chrome was, and no matter what i did the 'Add' button could not be seen (neither on a 1920x1080 tv) ). I tried the browser stuff with both firefox and google-chrome, but untill i set firefox as the default browser it wouldn't work. So here are the steps that worked for me:

1- Launch firefox, set it as default browser
2- Went to http://facebook.com/teonimesic using firefox, logged in using teonimesic
3- Opened Gwibber's Accounts, clicked on 'Add...' (on left side) selected facebook, clicked on 'Add' (on right side)
4- Authorized it with 'teonimesic'
5- The 'Add' button appeared, and i could save it.

Simon (simonbcn) wrote :

To me, all this absurd workarounds doesn't work.
It's absurd that gwibber needs the cookies and sessions info of my Firefox.
It's absurd to have to do all these freak things to add an account.
It's absurd that this problem is not solved yet.
I can say that gwibber is the most frustating application that I have used ever. And I say this not only for this problem. I have tried to use this application many times during this last two years, and I have had to leave it as impossible. With every new gwibber version, the bugs and regressions are biggest and worst! :-(

factro (factro) wrote :

human77 by "Not sure if I had the same problem, but try to open this page: http://www.facebook.com/username , go back to gwibber and use your username instead of your email when you login to your account. After that the Add button appeared for me."

This work with me too..everyone plz try this!!

Changed in gwibber (Ubuntu):
importance: High → Critical
Martin Pitt (pitti) on 2010-06-30
Changed in gwibber (Ubuntu Maverick):
importance: Critical → High
assignee: nobody → Ken VanDine (ken-vandine)
Changed in gwibber (Ubuntu Lucid):
assignee: nobody → Ken VanDine (ken-vandine)
importance: Undecided → High
milestone: none → lucid-updates
status: New → Triaged
tags: added: regression-update
tags: removed: regression-update
Changed in gwibber (Ubuntu Maverick):
status: Triaged → Fix Released
Changed in gwibber (Ubuntu Lucid):
status: Triaged → New
Changed in gwibber:
assignee: nobody → Ken VanDine (ken-vandine)
status: Confirmed → Fix Released
Changed in gwibber (Ubuntu Lucid):
assignee: Ken VanDine (ken-vandine) → nobody
Colin Watson (cjwatson) on 2010-07-09
Changed in gwibber (Ubuntu Lucid):
status: New → Fix Committed
tags: added: verification-needed
Omer Akram (om26er) on 2010-07-13
tags: added: verification-done
removed: verification-needed
Changed in gwibber (Ubuntu Lucid):
status: Fix Committed → Fix Released
Santiago (santhyspain) on 2010-07-24
Changed in gwibber (Ubuntu Lucid):
status: Fix Released → Confirmed
Changed in gwibber:
status: Fix Released → Fix Committed
status: Fix Committed → Fix Released
Colin Watson (cjwatson) on 2010-09-09
Changed in gwibber (Ubuntu Lucid):
status: Confirmed → Fix Committed
tags: removed: verification-done
tags: added: verification-needed
fenerlitk (fenerlitk) on 2010-10-05
Changed in gwibber (Ubuntu Maverick):
status: Fix Released → Fix Committed
status: Fix Committed → Fix Released
89 comments hidden view all 169 comments
Mike Humphrys (benchdog) wrote :

Just today I upgraded to 10.10 and noticed the problem with Gwibber. I tried disabling Twitter, then tried to authorize Facebook...it did say that I was authorized but FB didn't show up and neither did the add button...I then made Firefox my default browser and tried the auth process again and Voila! Add button appeared...go fig....

Shawn B. (slooksterpsv) wrote :

Ubuntu 10.10 I'm having the issue, 64-bit. I'm not sure why it's not working or how to fix it, I tried the above and none of them worked. I'm going to try to purge the package and reinstall it.

Philip Weaver (philip-weaver) wrote :

I encountered this bug on Ubuntu 10.10 with gwibber version 2.32.0.1-0ubuntu1. I tried many of the fixes listed above. What worked for me was if I resized the window to make it larger *before* starting to add facebook. If and only if I resized the window beforehand, then the "save" button would appear after logging into facebook.

I can confirm #132 - this worked for me as well...

Kris Marien (kris-marien) wrote :

I think that adding FB to gwibber might be a firewall issue. When I disabled the firewall I had no problems adding FB account to gwibber. How many of you are using firewall?

Remy (cinnabubbles) on 2010-10-16
Changed in gwibber (Ubuntu):
status: Fix Released → Fix Committed
Mathew Nelson (mathew-nelson) wrote :

Remove the Facebook Gwibber key from your keyring. Remove application permissions for Gwibber from Facebook. Add the account back to Gwibber as you normally would. This seemed to work for me on Ubuntu 10.10 with Gwibber 2.32.0.1

I am using 10.4 and Gwibber 2.30.2. Comment #19 also worked for me. I used firefox, had facebook in one tab after choosing a username (I did not need to logout and log back in with my new username), and just logged in using my username in Gwibber. Note that the authorization success screen (attached) is different when I used my username instead of my email,.

Steve Langasek (vorlon) on 2010-10-17
Changed in gwibber (Ubuntu):
status: Fix Committed → Fix Released

LinkedIn
------------

Bug,

I'd like to add you to my professional network on LinkedIn.

- Vishal Telangre

Vishal Telangre
Studying in 1st semester of 3rd year in Info. Tech. stream of Engineering at P.E.S. College Of Engineering, Aurangabad - 431 136
Aurangabad Area, India

Confirm that you know Vishal Telangre
https://www.linkedin.com/e/-9e8ge8-gff0qzmq-6d/isd/1791140228/dflsS68Y/

--
(c) 2010, LinkedIn Corporation

Ivan Glushkov (gli-passw) wrote :

I've tried all methods and only #132 works!
Ubuntu 10.10, Chromium

chrone (charlesalva) wrote :

nothing seems to work on ubuntu 10.10 netbook edition using gwibber 2.32.0.1. updating to the daily build from ppa didn't solve this issue too. this is really frustrating. :(

btw, my ubuntu username and facebook username is not the same.

progtaplayer (progtaplayer) wrote :

I am running Ubuntu Netbook Remix, and after a little but of trouble, I did get the "add" button to appear. (Trying to add Facebook accounts)

> btw, my ubuntu username and facebook username is not the same.
thats because canonical does not own facebook :-)

On Wed, Oct 20, 2010 at 7:38 PM, progtaplayer <email address hidden>wrote:

> I am running Ubuntu Netbook Remix, and after a little but of trouble, I
> did get the "add" button to appear. (Trying to add Facebook accounts)
>
> --
> Can not add Facebook account as add button not displayed after
> authorisation.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/595265
> You received this bug notification because you are subscribed to
> Gwibber.
>
> Status in Gwibber: Fix Released
> Status in “gwibber” package in Ubuntu: Fix Released
> Status in “gwibber” source package in Lucid: Fix Committed
> Status in “gwibber” source package in Maverick: Fix Released
>
> Bug description:
> Binary package hint: gwibber
>
> I am using a fully updated Ubuntu 10.04 system with Gwibber 2.30.0.1. When
> I try to add a FaceBook account the authorisation works fine. However
> afterwards a button to add the account (effectively saving the account) is
> not visible which means the account does not show in the list box on the
> left hand side. I am able to add other accounts (for example Twitter)
> without any problems.
>
>
>

This bug still exists.

Changed in gwibber (Ubuntu Maverick):
status: Fix Released → Fix Committed
hubutm20 (hubutm20) wrote :

On Linux Mint 8 "Karmic" with Gwibber 2.33.0 for Facebook account "add" button the #19 was the right answer.

I managed to fix the issue at my Ubuntu 10.10!

Here is how.

-I fresh installed 10.10 earlier today.
-Updated and installed all software i needed, and made sure my system was up to date.
-Tried to add gwibber facebook account, but didnt get any ADD / REMOVE button as usual.
-Did a.. $ strace -o "log.txt" gwibber
-Found out that gwibber was missing some deps. Some of them was .so files from Webkit.
-To fix webkit, i did: $ sudo apt-add-repository ppa:webkit-team/ppa && sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
-Still, there was something missing, so i checked 'Synaptic'. And these files were not installed:
gir1.0-atk-1.0 (1.32.0-0ubuntu1)
gir1.0-freedesktop (0.9.3-0ubuntu4)
gir1.0-gdkpixbuf-2.0 (2.22.0-0ubuntu1)
gir1.0-gtk-2.0 (2.22.0-0ubuntu1)
gir1.0-gwibber-0.0 (0.0.6-0ubuntu1)
gir1.0-gwibber-gtk-0.0 (0.0.6-0ubuntu1)
gir1.0-pango-1.0 (1.28.1-1ubuntu3)
libgwibber-dev (0.0.6-0ubuntu1)
libgwibber-doc (0.0.6-0ubuntu1)
libgwibber-gtk-dev (0.0.6-0ubuntu1)
libgwibber-gtk-doc (0.0.6-0ubuntu1)
libgwibber-gtk0 (0.0.6-0ubuntu1)
libgwibber-gtk0.0-cil (0.0.6-0ubuntu1)
libgwibber-gtk0.0-cil-dev (0.0.6-0ubuntu1)
libgwibber0.0-cil (0.0.6-0ubuntu1)
libgwibber0.0-cil-dev (0.0.6-0ubuntu1)

-After i installed files, i had no problem anymore.. Best of all, my GF can confirm that it works on her ubuntu netbook!

Anyone else can confirm this too?

papukaija (papukaija) wrote :

This bug seems to be a duplicate of 614742.

papukaija (papukaija) wrote :

This bug seems to be a duplicate of bug 614742

Haggai Eran (haggai-eran) wrote :

Hi,

I tried 2.32.0.2-0ubuntu1 from maverick-proposed, and I still suffer from the bug. I tried deleting the desktop-couch files, the .gwibber directory and the gconf preferences, but it didn't help.

#129 Worked for me! didnt have to delete facebook application for gwibber, just add your facebook account before you add twitter :)

R.J. Steinert (rj-rjsteinert) wrote :

I'm using the daily build. I tried using my user name, removing all accounts, and reinstalling but still no add button for Facebook accounts.

Matthew Woerly (nattgew) wrote :

Seems like everyone has their own thing that works for them.
For me, it would not show the Save button until I removed Twitter first. Then it showed the Save button, but it did nothing.
After trying many things, here is what finally worked (ideas found here):
Making Firefox default browser (I use Chrome), and logging into Facebook in Firefox.
Opening broadcast account window and sizing it larger.
Adding account with username (not email address).
Following these steps gave me the Save button and allowed me to save my account to Gwibber. Not sure if they were all necessary but I tried a lot of things without success before this.

perriman (chuchiperriman) wrote :

I don't understand all the comments in this bug... Why the developers don't look at the code an check when the button is disabled?

Anyone can tell us when the button is disabled or when it is enabled? The application check something to show or not the button. What are these conditions? If we have the conditions, we could check better the application.

Really the firefox/chrome cache influences to gwibber? Really influences if you are logged in facebook in an external navigator?

I think it is an internal design problem if all the questions are true (probably thanks to the great (hehehehehe) oauth protocol without desktop applications support...)

Andrew (andrew-rw-robinson) wrote :

This is still broken in lucid (2.30.2-0ubuntu3) and in the gwibber-team/ppa (2.32.0-1ubuntu1)

If you try to add facebook as the first account, it does not give you an add button. If you add twitter first, then facebook, it works.

vietnam (vietnam-ro2005) wrote :

This is shitty. We wamt app to just work, if we want to make ubuntu more easy to use and mainstream. Yes, mainstream. Because if ubuntu becomes mainstream, then app producers will target ubuntu.... making aplication for us to, not shitty porting everything with wine.

vietnam (vietnam-ro2005) wrote :

Broken here too . Default gwibber that comes with ubuntu 10.10

Martin-Éric Racine (q-funk) wrote :

I can confirm that installing the missing dependencies recommended by #144 fixed it here on Maverick.

Ivo Mans (ivomans) wrote :

For me on Ubuntu 10.10 the comment #144 solved the issue.

Kristian Bak (kristianbak) wrote :

Confirmed fix pr 1st of november with ubuntu desktop 10.10:

1. close gwibber
2. log into facebook in your browser, go to the application settings, remove Gwibber permissions/authorization etc etc
3. open gwibber and try to log in with your username from http://facebook.com/username again
4. ???
5. PROFIT

Alex Bennée (ajbennee) wrote :

I tried the steps described in #157 (although I couldn't find the Gwibber permissions/authorization on FAcebook's site, I just deleted to the App). When attempting to login via the Gwibber status panel I get success reported in the text box but no Add button.

I'm running the Gwibber PPA on 10.04 : 2.32.0.1-0ubuntu1

I'm using 10.10 and gwibber 2.32.0.2 and the button to add the account after authorisation is displayed if you maximise the window

Schmankerl (schmankerl) wrote :

I installed maverick-proposed version of gwibber and could add my facebook-account. Messages are shown and it seems to be working now.

chrone (charlesalva) wrote :

the maverick-proposed package seems resolve this issue. thanks for the update folks. hope this will soon be out in the main repository. :)

chrone (charlesalva) wrote :

here's the how to enable proposed repository: https://wiki.ubuntu.com/Testing/EnableProposed

after reading the how to and set up your repository priority and update the repository to the latest, reinstall the gwibber and gwibber-service package.

Haggai Eran (haggai-eran) wrote :

I'm sorry, but I've tried version 2.32.2-0ubuntu1 from maverick-proposed, and I still can't see the Add button for Facebook.

Martin Pitt (pitti) on 2010-11-15
tags: added: verification-donee
removed: verification-needed
tags: added: verification-done
removed: verification-donee
1 comments hidden view all 169 comments
Jmadero (jmadero) wrote :

This doesn't fix my problem either. There is no "add" option for facebook, I verify the account but it never adds it to the left pane where my accounts are. I haven't successfully been able to get facebook and gwibber functioning since probably the first month of 10.04. Thanks

Jmadero (jmadero) wrote :

The only fix that I found that has worked is the opendns fix that has been reported here https://bugs.launchpad.net/gwibber/+bug/599507

Rha7 (rha7-com) wrote :

This has happenned to me since a long time, in every pc I install with Ubuntu, every time the same work-around works... if gwibber doesn't add the facebook account, switch the default browser... if it's firefox, make chrome the default, or viceversa, then close & kill any gwibber processes and try again; some times, you have to switch it twice before it works, hope this works for somebody out there ...

Gabriel.

Omer Akram (om26er) on 2011-01-05
Changed in gwibber (Ubuntu Maverick):
status: Fix Committed → Fix Released
Changed in gwibber (Ubuntu Lucid):
status: Fix Committed → Fix Released
jeremy-list (quick-dudley) wrote :

who was the idiot that marked this is "fix-released"? In the latest version: the only thing that's different is that none of the workarounds work!

tagMacher (tagmacher) wrote :

More than a year after the last comment here, I have re-installed 10.04 on my laptop since an upgrade to 12.04 went horribly bad. The issue with Gwibber still exists even after all updates have been applied and the update manager reports no more updates to apply. I have even turned on the partner repositories to make sure Gwibber updates come in if available. I have received gwibber 2.30.3-0ubuntu and the issue with adding FB account still exists. It is solved by making the add button visible by maximising the window and clicking somewhere near the bottom to show up the bottom half of the window. However, I have never had this problem with the previous 10.04 installation on the same laptop, prior to trying the 12.04 upgrade.

Changed in gwibber (Ubuntu):
assignee: Ken VanDine (ken-vandine) → ramana garikipati (ramana-g)
Bilal Shahid (s9iper1) on 2012-10-18
Changed in gwibber (Ubuntu):
assignee: ramana garikipati (ramana-g) → Ken VanDine (ken-vandine)
assignee: Ken VanDine (ken-vandine) → nobody
Displaying first 40 and last 40 comments. View all 169 comments or add a comment.