No sound on Ubuntu 13.10

Bug #1273156 reported by Blueshirtxxl on 2014-01-27
14
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Gweled
Medium
Unassigned

Bug Description

Sound is swiched on but doesn 't work.
Background-Sound is switched on, but no sound to hear.

Roger Lemaster (rogerdodgerlee) wrote :

I have the same problem. Using Kubuntu 13.10 64 bit.
If I start gweled with the terminal it says Audio Driver chosen: No sound.
I think this problem has been around for a while.
Fedora had a similar problem.
The sound works okay now in Fedora 20 With Gweled.
I hope someone can fix this problem in Ubuntu also.

Eric nevertells (poetfreak) wrote :

It has something to do with libsdl-sound. It assumes it is there or isn't static but will build it if you have the libsdl-sound-dev's or something... I figured this out and built a fix in Ubuntu before.

Eric nevertells (poetfreak) wrote :

The developer uses the sdl-sound developer libraries, but did not statically link them during compile, so if you insist on sound, you have to download the entire sdl sound dev libraries.

This fixes it on every Ubuntu I have seen from 11-now.

Eric nevertells (poetfreak) wrote :

In debian, his code pulls in esound-common, and sound works.

tags: added: sound
tags: added: libraries
Daniele Napolitano (dnax88) wrote :

This bug is fixed in the development version.

Changed in gweled:
status: New → Fix Committed
Changed in gweled:
importance: Undecided → Medium
milestone: none → 0.9.2
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers