Firewall disables itself after a few seconds

Bug #1833828 reported by JK on 2019-06-22
256
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Gufw
Undecided
Unassigned

Bug Description

New installation of LinuxMint 19.1 Cinnamon. Have not done anything remarkable as far as I am aware. Go to Firewall through the menu. Status is "disabled". Click on it to enable. Shows enabled for a few seconds and then reverts to disabled.

JK (jkengineer) on 2019-06-23
information type: Private Security → Public Security
JK (jkengineer) wrote :

Here's a copy of the log:
[06/22/2019 10:02:14 PM] Status: Enabled
[06/22/2019 07:20:10 PM] Status: Disabled
[06/22/2019 07:20:07 PM] Status: Enabled
[06/22/2019 07:19:56 PM] Status: Disabled
[06/22/2019 07:19:53 PM] Status: Enabled
[06/15/2019 09:37:09 PM] Status: Disabled
[06/15/2019 09:37:05 PM] Status: Enabled
[06/15/2019 09:36:24 PM] Status: Disabled
[06/15/2019 09:36:21 PM] Status: Enabled
[06/15/2019 09:35:17 PM] Status: Disabled
[06/15/2019 09:35:14 PM] Status: Enabled

As of 6/22/2019 10:05 PM it is still enabled. I have not done anything that should affect the behavior, but it seems to be acting properly.

JK (jkengineer) wrote :

As of 6/23/2019 7:55AM, the machine has been shut down and restarted. The firewall is still enabled.
It appears that what ever was wrong has fixed itself. Not anything I am aware of doing myself.

JK (jkengineer) wrote :

As of 6/25/19, 10:21 PM the firewall has remained enabled. I honestly don't know if this could even be called a real problem anymore. It's certainly seems ok now, but was not for several days.

To post a comment you must log in.
This report contains Public Security information  Edit
Everyone can see this security related information.

Other bug subscribers