Item templates can apply alert message not appearing on template

Bug #1797418 reported by Elaine Hardy on 2018-10-11
30
This bug affects 6 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Evergreen
Undecided
Unassigned

Bug Description

In the web client, item templates will sometimes apply an alert message not added at creation and not appearing on the template. This message can be either in the alert area or as a deposit amount. The alert is not visible in the web client and cannot be removed. It can be removed in the XUL client

Attempts to delete the alert message in the web client copy editor do not activate the save buttons, since no real action is taken.

For example, in the web client, an item can erroneously require a deposit, however the deposit flag is set to false and there is no amount in the deposit field. Checking the same item in the XUL client and the deposit flag might be set to true and a deposit amount is entered. This appears to occur when a specific template is applied, but the values are set correctly to not have a deposit in the item template.

When a copy alert message is triggered, there is no text in the message and no way to delete from the web client.

There does not seem to be a pattern that we ca discern for when an item template acquires the deposit or copy alert. Deleting and recreating the template will repair for awhile but the alert can come back.
Libraries have observed this with templates migrated from the XUL client and with templates created in the web client.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers