Sometimes Enchanting doesn't recognize that an NXT is plugged in

Bug #947943 reported by Clinton Blackmore on 2012-03-06
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Enchanting
Undecided
Unassigned

Bug Description

Michael reports in an e-mail:

Sometimes Enchanting can not connect to the NXT (the green flag is crossed out). Even switching off the NXT does not help anymore. Even if you close the Enchanting program and restart it, doesn’t help. Only after a reboot of the laptop, enchanting finds the connection to the NXT. Unfortunately I can not tell you exactly how to reproduce this error.

I, too, have seen this behaviour, mostly on S. Walter's computer. I think we reinstalled the driver twice to deal with issues, and hope it is working properly now.

If anyone has any idea how to reproduce this issue, please say so!

Alan (alanjas) wrote :

I have the same problem (Ubuntu 11.10). In my case, never detect the brick. In Windows XP works good!

Alan,

is your NXT detected by anything under Ubuntu? Have you set up the
/etc/modprobe.d/blacklist.conf file similar to the way shown
here<http://enchanting.robotclub.ab.ca/Ubuntu+Development+Guide>(or,
perhaps, more clearly,
here<http://lejos.sourceforge.net/nxt/nxj/tutorial/Preliminaries/GettingStartedLinux.htm#3>).
 [Do you happen to know if leJOS sees the brick?]

Cheers,
Clinton

On Mon, Mar 12, 2012 at 6:47 PM, Alan <email address hidden> wrote:

> I have the same problem (Ubuntu 11.10). In my case, never detect the
> brick. In Windows XP works good!
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to the bug
> report.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/947943
>
> Title:
> Sometimes Enchanting doesn't recognize that an NXT is plugged in
>
> Status in Enchanting:
> New
>
> Bug description:
> Michael reports in an e-mail:
>
> Sometimes Enchanting can not connect to the NXT (the green flag is
> crossed out). Even switching off the NXT does not help anymore. Even
> if you close the Enchanting program and restart it, doesn’t help. Only
> after a reboot of the laptop, enchanting finds the connection to the
> NXT. Unfortunately I can not tell you exactly how to reproduce this
> error.
>
>
> I, too, have seen this behaviour, mostly on S. Walter's computer. I
> think we reinstalled the driver twice to deal with issues, and hope it is
> working properly now.
>
>
> If anyone has any idea how to reproduce this issue, please say so!
>
> To manage notifications about this bug go to:
> https://bugs.launchpad.net/enchanting/+bug/947943/+subscriptions
>

Alan (alanjas) wrote :

If I make lsub on terminal:
...
Bus 003 Device 003: ID 0694:0002 Lego Group Mindstorms NXT

And I have the udev rules correct!

With Python-NXT I can use it without problems!

I don't know what is the problem...

I have Ubuntu (11.10) 32 bits...

Regards!

Alan

Hmm. I don't know what to say -- it has been some time since I tried
enchanting under Ubuntu.

Thanks for the info.

Clinton

On Tuesday, March 13, 2012, Alan <email address hidden> wrote:
> If I make lsub on terminal:
> ...
> Bus 003 Device 003: ID 0694:0002 Lego Group Mindstorms NXT
>
> And I have the udev rules correct!
>
> With Python-NXT I can use it without problems!
>
> I don't know what is the problem...
>
> I have Ubuntu (11.10) 32 bits...
>
> Regards!
>
> Alan
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to the bug
> report.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/947943
>
> Title:
> Sometimes Enchanting doesn't recognize that an NXT is plugged in
>
> Status in Enchanting:
> New
>
> Bug description:
> Michael reports in an e-mail:
>
> Sometimes Enchanting can not connect to the NXT (the green flag is
> crossed out). Even switching off the NXT does not help anymore. Even
> if you close the Enchanting program and restart it, doesn’t help. Only
> after a reboot of the laptop, enchanting finds the connection to the
> NXT. Unfortunately I can not tell you exactly how to reproduce this
> error.
>
>
> I, too, have seen this behaviour, mostly on S. Walter's computer. I
think we reinstalled the driver twice to deal with issues, and hope it is
working properly now.
>
>
> If anyone has any idea how to reproduce this issue, please say so!
>
> To manage notifications about this bug go to:
> https://bugs.launchpad.net/enchanting/+bug/947943/+subscriptions
>

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers