0.3.1 UEFI / Secure Boot support incompatible

Bug #1493099 reported by HaselnuesseTo on 2015-09-07
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
elementary OS
New
Undecided
Unassigned

Bug Description

Importance: Critical !!
Details: http://elementaryos.stackexchange.com/questions/1776/how-can-i-fix-a-secure-boot-failure-when-i-installed-0-3-1

UEFI Issues:
"This release should also improve support for (U)EFI systems, especially when installing without an internet connection." - 0.3.1 should have fixed these issues!
-> http://blog.elementary.io/post/128271333121/freya-031-is-here

0.3.1:
Normal auto partitioning via installer and on reboot it stucks on GRUB.
Tool = Rufus (https://elementary.io/de/docs/installation#creating-an-installation-medium)
Filesystem = FAT32
UEFI = on (http://i.imgur.com/NUU00Dv.jpg , http://i.imgur.com/aDsxznl.jpg)
Secure Boot = on (http://i.imgur.com/73L1xtz.jpg)
Result --> http://i.imgur.com/HLmS8oc.jpg

0.3:
Tool = Rufus (https://elementary.io/de/docs/installation#creating-an-installation-medium)
Filesystem = FAT32
UEFI = on (http://i.imgur.com/NUU00Dv.jpg , http://i.imgur.com/PtEUHAE.jpg)
Secure Boot = on (http://i.imgur.com/73L1xtz.jpg)
Result --> Perfect Boot Up

賴家亨 (laichiaheng) wrote :

We have the same problem, it is my bug report: https://bugs.launchpad.net/elementaryos/+bug/1492256

It is another person's: https://bugs.launchpad.net/elementaryos/+bug/1492801 ( He solve the problem, the progress is at the bottom of the page )

tags: added: freya grub uefi
賴家亨 (laichiaheng) wrote :

Don't understand why it become worse after they claim that they improve the support for UEFI.

description: updated
賴家亨 (laichiaheng) on 2015-09-10
description: updated
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers