Keypad doesn't work in t-mobile voicemail from shortcut

Bug #1223305 reported by Dennis O'Flaherty on 2013-09-10
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
dialer-app
High
Tiago Salem Herrmann

Bug Description

When I call my voice mail I am prompted to "Press 7 to delete this message or press 9 to save it." After pressing 7, I should be told "message marked for deletion" but the message just gets repeated, so it seems the button press is not being forwarded to the voice mail service.

Bill Filler (bfiller) on 2013-09-17
Changed in dialer-app:
importance: Undecided → High
status: New → Triaged
assignee: nobody → Tiago Salem Herrmann (tiagosh)
Dennis O'Flaherty (doflah) wrote :

Appears to be related to https://bugs.launchpad.net/dialer-app/+bug/1223303

The buttons work when I dial 1-805-637-7243 (Tmo voicemail) but fail when I use the 123 shortcut.

description: updated
Pat McGowan (pat-mcgowan) wrote :

@Dennis The keypad is definitely working during calls. Perhaps you ran into bug #1187453

Changed in dialer-app:
status: Triaged → Incomplete
Dennis O'Flaherty (doflah) wrote :

Per comment 1, it seems to be failing in the same case that the "end call" button fails - calling from 123 or 611 instead of the full voicemail/service numbers. Still not working on mako r121.

Dennis O'Flaherty (doflah) wrote :

A similar bug was also filed against the phone-app: https://bugs.launchpad.net/phone-app/+bug/1234794

Dennis O'Flaherty (doflah) wrote :

I did some additional debugging this weekend. I enabled debug in ofonod and ran

     tail -f /var/log/syslog | grep DTMF

When I had dialed the real voicemail number and pressed the keypad, I saw the DTMF tones in syslog. No DTMF tones appeared if I dialed the shortcut and pressed the keypad.

summary: - Keypad doesn't work in call
+ Keypad doesn't work in t-mobile voicemail from shortcut
Tiago Salem Herrmann (tiagosh) wrote :

I believe this is the same issue I described here:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/ofono/+bug/1239869

If the number you dial is different from the one that appears in the header of the live call view in dialer-app, than I am pretty sure it is the same bug.

Dennis O'Flaherty (doflah) wrote :

Yeah, that sounds right. I'd filed a separate issue for the hangup button not working either, but I'm guessing it's probably a duplicate of this one.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers