Copy in the viewer doesn't work properly

Bug #1897297 reported by barro350
14
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
calibre
Undecided
Unassigned

Bug Description

Reference: https://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=333434

Platform: Windows 10.0.19041, x64
Calibre Version: v5.0.1 32bit, or v5.0 64bit

# 'Copy to Clipboard' button in the toolbar does not copy selected text

## Steps for reproduction

1. Open an ePub file.
2. Activate a toolbar in the left side of the Calibre viewer. (Preferences -> Miscellaneous -> Show a toolbar with the most useful actions)
3. Select a text segment and click the 'Copy to Clipboard' button in the toolbar.

## Expected behavior (the behavior in v4.23)

The text segment is copied to clipboard in various formats (including HTML).

## Actual behavior (the behavior in v5)

Nothing happens. It doesn't copy anything, even as a plain text.

I tried turning off Windows Security protection feature and Firewall, but it does not solve the issue. NEither does running Calibre as administrator.

## Related behavior

Until v4.23, pressing `Ctrl+C` after selecting text used to copy the content to the clipboard in both the plain text and the HTML format. (See https://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=333434, post #1)

In v5.0, `Ctrl+C` copies the content only in the plain-text format; all the HTML formatting is lost.

barro350 (barro350)
description: updated
Revision history for this message
Kovid Goyal (kovid) wrote : Fixed in master

Fixed in branch master. The fix will be in the next release. calibre is usually released every alternate Friday.

 status fixreleased

Changed in calibre:
status: New → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers