timeout on connection on a existing branch

Bug #497415 reported by teledis13 on 2009-12-16
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Bazaar
Undecided
Unassigned

Bug Description

I try to connect to lp:ocsinventory-ocsreports and i have an error timed out in bzr
I can connect directly but I would like use BZR to download the files existing in the branch
Thank for your answer

bzr: ERROR: socket.error: (10060, 'Operation timed out')

Traceback (most recent call last):
  File "C:/Program Files/Bazaar/plugins\explorer\lib\explorer.py", line 1091, in callable_with_cleanup
  File "C:/Program Files/Bazaar/plugins\explorer\lib\explorer.py", line 1238, in _open_location_task
  File "C:/Program Files/Bazaar/plugins\explorer\lib\location.py", line 138, in __init__
  File "C:/Program Files/Bazaar/plugins\explorer\lib\location.py", line 143, in reopen_location
  File "bzrlib\bzrdir.pyo", line 990, in open_containing_tree_branch_or_repository
  File "bzrlib\bzrdir.pyo", line 898, in open_containing
  File "bzrlib\transport\__init__.pyo", line 1553, in get_transport
  File "bzrlib\directory_service.pyo", line 58, in dereference
  File "C:/Program Files/Bazaar/plugins\launchpad\lp_directory.py", line 60, in look_up
  File "C:/Program Files/Bazaar/plugins\launchpad\lp_directory.py", line 76, in _resolve
  File "C:/Program Files/Bazaar/plugins\launchpad\lp_registration.py", line 239, in submit
  File "C:/Program Files/Bazaar/plugins\launchpad\lp_registration.py", line 166, in send_request
  File "xmlrpclib.pyo", line 1147, in __call__
  File "xmlrpclib.pyo", line 1437, in __request
  File "xmlrpclib.pyo", line 1183, in request
  File "xmlrpclib.pyo", line 1297, in send_content
  File "httplib.pyo", line 860, in endheaders
  File "httplib.pyo", line 732, in _send_output
  File "httplib.pyo", line 699, in send
  File "httplib.pyo", line 1134, in connect
  File "<string>", line 1, in connect
error: (10060, 'Operation timed out')

bzr 2.0.3 on python 2.5.4 (win32)
arguments: ['C:\\Program Files\\Bazaar\\bzr.exe', 'explorer']
encoding: 'cp1252', fsenc: 'mbcs', lang: None
plugins:
  bzrtools C:\Program Files\Bazaar\plugins\bzrtools [2.0.1]
  explorer C:\Program Files\Bazaar\plugins\explorer [0.8.3]
  launchpad C:\Program Files\Bazaar\plugins\launchpad [2.0.3]
  netrc_credential_store C:\Program Files\Bazaar\plugins\netrc_credential_store [2.0.3]
  qbzr C:\Program Files\Bazaar\plugins\qbzr [0.14.5]
  rebase C:\Program Files\Bazaar\plugins\rebase [0.5.4]
  svn C:\Program Files\Bazaar\plugins\svn [1.0.0]
  upload C:\Program Files\Bazaar\plugins\upload [1.0.0dev]
  xmloutput C:\Program Files\Bazaar\plugins\xmloutput [0.8.5]

John A Meinel (jameinel) wrote :

I'm guessing you have an HTTP proxy, and it is interfering with our ability to talk to the Launchpad XMLRPC service.

This should be fixed in the 2.1 series, so I'm marking it as such.

affects: bzr-explorer → bzr
Changed in bzr:
milestone: none → 2.1.0b4
status: New → Fix Released
Jeff Hill (johill-lanl) wrote :

I upgraded, but still receive connect errors. My system is behind a proxy (which I configure see below) has "bzrlib 2.1.0". Should I conclude that I need bzrlib 2.1.0b4 to get this to work. Does that require the test release on the download page (it claims its version is 2.1.0rc1-2 which may or may not be related in any way to the versioning on bzlib)?

http_proxy=http://myproxy.mutt.net:8080/

Unable to open lp:~epics-core/epics-base/cvs-trunk

Connection error: while sending POST /bazaar/:
(10060, 'Operation timed out')

I am a new user so its very likely that I don't know what I am doing, but its not clear from my perspective what I did wrong or how I might ever get this to work.

Jeff Hill (johill-lanl) wrote :

same connection error with 2.1.0rc1-2

Vincent Ladeuil (vila) wrote :

What OS are you using ?

This sounds like the http_proxy environment variable is not taken into account.

Try adding -Dhttp to the failing command and look at ~/.bzr.log, there should be more information
regarding which host bzr is failing to connect to, including the proxy.

If you post some excerpts from .bzr.log in this bug report, be sure to anonymize them, especially the
Authorization and Proxy-authorization ones (don't delete them but replace their value with XXX,
they may contain your login/password in a weakly encrypted form).

Jeff Hill (johill-lanl) wrote :

Hi Vincent,

I am using Windows Vista 64. I did have the http_proxy env set, but just 5 minutes ago I discovered that one must also have https_proxy set correctly. I figured this out when I saw some other users mentioning that this is needed. So it works great now!

Sorry to have placed my comments here too quickly. This appears to be perhaps an issue only with the tutorials, or the context in the error message, although I don't claim to have read as much as I should have in the docs at this point.

Thanks very much for your quick response.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers