Nokia 770 presets produce incompatible video

Bug #514309 reported by Alessio Treglia on 2010-01-29
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Arista Transcoder
Confirmed
Undecided
Unassigned
arista (Debian)
Fix Released
Unknown

Bug Description

This bug was originally reported to Debian.-

The reporter said:

"I transcoded a video file using Arista and the Nokia 770 presets. The
resulting AVI video file cannot be played on the 770's included video player
(OS 20006 Mistral/Gregale). The player complains that the used video codec is
unsupported (it uses Xvid, according to VLC).

The file can be played both in my computer's VLC and Nokia's MPlayer (though
both show a greenish, changing line at the bottom and the sound is quite
crappy).

By the way, mplayer.garage.maemo.org suggests that Nokia 770 videos would
better use 400x224, 320x240 or 400x240, instead of the 352x208 resolution in
Arista's presets."

Changed in arista (Debian):
status: Unknown → New
Changed in arista (Debian):
status: New → Confirmed
Changed in arista:
status: New → Confirmed
Alessio Treglia (quadrispro) wrote :

Daniel, how's the progress here?
Does the latest 0.9.5 fix this issue?

Not fixed yet, but it can be pushed as a preset update so I didn't hold back the release for it. I'll try to look into it and see what encoding options will work better.

Alessio Treglia (quadrispro) wrote :

Bump.

Does 0.9.6 fix this?

Changed in arista (Debian):
status: Confirmed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.