Naval/Land Targeting issue

Bug #895827 reported by EVA-251 on 2010-08-26
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Ares
Medium
Unassigned

Bug Description

It seems that the combination of NavalTargeting=7 and LandTargeting=2 causes strange inconsistencies with the targeting of units.

In a test I just ran, a ship gladly auto-acquired other _naval targets_ using its primary anti-ship weapon, which has a range of 13 cells.

However, when I gave it an attack-move order to a piece of land (being a hover-craft) where a few enemy tanks were, it did not acquire the tanks. It didn't acquire them in guard-mode or when otherwise idle, also. It only attacked these land units when they attacked it. (the secondary being an anti-ground weapon with 9 cells range)

##### STEPS TO REPRODUCE #####
This should be able replicate the effect.
1: Make a naval unit with NavalTargeting=7 and LandTargeting=2
2: Send to a location where it can engage enemy ships. It should automatically target them.
3: Send to a location where it can engage enemy ground targets. It should not target them unless fired upon.

##### ADDITIONAL INFORMATION #####
This is an odd bug, and I filed it as "sometimes" as I have fuzzy memories of this not always happening with the unit. I've attached the code for the unit in question.

EVA-251 (eva-251) wrote :
reaperrr (reaperrr) wrote :

I think
http://bugs.renegadeprojects.com/view.php?id=984
will take care of these inconsistencies.

Renegade (renegade) wrote :

I am acknowledging this, but as reaperrr pointed out, the implementation of issue #bug:984 would likely make this issue obsolete.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.