MinDebris= doesn't work

Bug #1592032 reported by Mustafa Alperen SEKİ on 2016-06-13
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Ares
Medium
AlexB

Bug Description

I set MinDebris=1 and it still doesn't always appear.

AlexB (alexander-b) wrote :

More details, please. Where did you set it? In what situation should they appear but don't? What are the values of related tags?

Changed in ares:
status: New → Incomplete

I set MaxDebris=1 too. On a VehicleType. I as both min and max is 1 it should always apear but it doesn't. Sometimes debris appears, sometimes don't. There is DebrisMiximums=1 set too, i heard it doesn't work but still set it. DebrisTypes= are just one thing.

AlexB (alexander-b) wrote :

MinDebris and MaxDebris have some quirks. MinDebris can't be less than 0, MaxDebris can't be less than MinDebris. When getting a random debris count, the game gets a value from MinDebris to (MaxDebris - 1). The function is smart enough to reverse the bounds if max is smaller than min, so for MinDebris=1 MaxDebris=1 this will either randomize as 0 or 1, so 50% of the time you'll get no debris. To create a non-random amount of debris, try DebrisMin=x DebrisMax=x+1.

I'll see to making this more intuitive for the next release.

Changed in ares:
status: Incomplete → In Progress
assignee: nobody → AlexB (alexander-b)
importance: Undecided → Medium
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers