MASTER flashplugin-nonfree webcam support breaks after first use

Bug #358599 reported by komputes
22
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Adobe Flash Plugin Tools
New
Undecided
Unassigned
flashplugin-nonfree (Ubuntu)
Triaged
Undecided
Unassigned

Bug Description

Problem:
Using flash-based webcam/conference services such as adobe connect and userplane, the camera works the first time, then stops working. If at any point you turn off the camera in the chat interface and then turn it back on, you will either get a) no picture b) sound only c) static/bizarre colors (see attached screenshot)

Workaround:
Remove /home/$USER/.mozilla/xxxxxxxx.profile/xpti.dat and restart firefox, the webcam again will work the first time.

Versions:
Tested on a Dell Mini 9 running 8.04 (lpia)
Tested on a Dell XPS m1330 running 8.10 (i386)
Flash Debugger version 10.0.22.87 [ Source: http://kb.adobe.com/selfservice/viewContent.do?externalId=tn_14266&sliceId=2 ]

Debugging:
strace'ing the existing process froze the entire computer except for the mouse.
Followed instructions found here to debug flash since we do not have a dbgsym package for flashplugin-nonfree:
http://livedocs.adobe.com/flex/2/docs/wwhelp/wwhimpl/common/html/wwhelp.htm?context=LiveDocs_Parts&file=00001527.html

Content of ~/mm.cfg:
ErrorReportingEnable=1
TraceOutputFileEnable=1

Debugging logs attached. Logs ending with -full.log is the complete log, see end of file for notes. The error/works logs are just the camera connecting section.

Revision history for this message
komputes (komputes) wrote :
Revision history for this message
komputes (komputes) wrote :
Revision history for this message
komputes (komputes) wrote :
Revision history for this message
komputes (komputes) wrote :
Revision history for this message
komputes (komputes) wrote :
komputes (komputes)
description: updated
affects: ubuntu → flashplugin-nonfree (Ubuntu)
Revision history for this message
Alexander Sack (asac) wrote :

could someone file this bug at bugs.adobe.com ? consider to verify that this issue exists using their adobe-flashplugin package as well.

summary: - flashplugin-nonfree webcam support breaks after first use
+ MASTER flashplugin-nonfree webcam support breaks after first use
Changed in flashplugin-nonfree (Ubuntu):
status: New → Triaged
Revision history for this message
komputes (komputes) wrote :

Bug has been reported to Adobe:
http://bugs.adobe.com/jira/browse/FP-2007

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  
Everyone can see this information.

Other bug subscribers